Abjecții din PP

Cine sunt oamenii lui DD. Pe mâna cărei hidre riscă să încapă România

Afacerişti dubioşi, funcţionari necinstiţi, traseişti politici sau amanţi celebri. Aceasta este oferta politică a lui Dan Diaconescu pentru 2012.

Formaţiunea creată de Dan Diaconescu ameninţă să devină o forţă importantă pe scena politică. Ultimul sondaj de opinie credita Partidul Poporului cu 14% intenţie de vot, plasându-l pe locul 2 după USL, dar înaintea PDL. În aceste condiţii, trebuie să ne aşteptăm ca, din acest an, oamenii politici lansaţi de patronul OTV să aibă un cuvânt greu de spus în politica românească. Vestea nu este chiar plăcută dacă ţinem seama de calitatea multora dintre cei care conduc filialele judeţene ale partidului. RL vă prezintă câteva exemple interesante.

Bucureşti – Omul PPDD şi serviciile secrete ruse
Radu Orzaţă este preşedintele celei mai importante filiale a PPDD, cea din Bucureşti. Acesta este însă un personaj controversat, deşi la prima vedere joacă rolul unui profesionist în domeniul energiei. Radu Orzaţă este fiul lui Alexandru Orzaţă, fost director general al Alro Slatina (n.r. – cel mai mare consumator de electricitate al statului român), personaj implicat în multiple scandaluri legate de licitaţiile dubioase prin care statul român a achiziţionat păcură de zeci de milioane de euro de la o serie de firme controlate de basarabeanul Constantin Iavorski, fost ministru al energiei în Republica Moldova, despre care presa de investigaţii din România a scris că ar fi un apropiat al serviciilor secrete ruse. Iavorski a lucrat o perioadă inclusiv pentru oligarhul Boris Berezovski, un intim al FSB-ului. În jurul lui Iavorski s-au constituit adevărate reţele de oficiali din Ministerul Industriilor pe vremea lui Dan Ioan Popescu, care i-au facilitat basarabeanului contracte uriaşe de alimentare cu combustibili a instituţiilor statului român, de la CFR la Metrorex până la CET-uri. Numele firmei lui Iavorski a fost legat şi de contrabanda cu păcură la începutul anilor 2000 şi de diverse operaţiuni de transfer al banilor prin reţele complicate de off-shore-uri. Acum fostul înalt funcţionar de stat Alexandru Orzaţă s-a retras din conducerea UNICOM S.A. (transformată între timp în holding). Iavorski l-a păstrat însă pe fiul său, Radu Orzaţă, căruia i-a oferit diverse funcţii manageriale. Radu Orzaţă, care locuieşte într-o vilă ridicată la aceeaşi adresă la care locuia şi tatăl său, se declară cinstit şi curat şi justifică intrarea sa în PPDD astfel: „De douăzeci de ani suntem conduşi de aceleaşi feţe. A venit vremea schimbării”.

Timiş – Şeful este acuzat de implicare în trafic de maşini furate
Despre şeful filialei Timiş a PPDD, Adrian Diaconu, presa locală scrie că a fost poliţist, în prezent fiind acuzat de implicarea într-o reţea de traficanţi de maşini. Preşe¬dintele PPDD Timiş e acuzat că împreună cu alte două persoane a favorizat înmatricularea unor autoturisme furate, aduse în ţară de faimosul traficant de maşini Doru Meosu. Ancheta care îl vizează pe Diaconu a fost deschisă în 1998, de Parchetul Militar. În 2002, dosarul a fost trimis în judecată. În toamna aceluiaşi an, Tribunalul Militar şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Timişoara, care a decis retrimiterea dosarului la Parchet pentru refacerea rechizitoriului. Acum dosarul e la Curtea Supremă pentru a se stabili instanţa competentă. Politicianul, fost vicepreşedinte al PDL, înainte de migrarea la PPDD, şi-a afirmat în presă inocenţa: „Eu sunt din alt film pe acolo. Era foarte evident că e o perdea de fum”.

Giurgiu – Politică, dragoste şi „jurnalism” de tip OTV
Filiala judeţeană Giurgiu a PPDD e condusă de Radu Popa, fost şef al departamentului de programe al OTV-ului lui Dan Diaconescu. Ca orice reporter adevărat, Popa a devenit celebru în timpul unei investigaţii jurnalistice. Mai precis, acesta a fost trimis de DDD să documenteze crima din Primăverii, când pilotul Adrian Iovan a împuşcat în cap un presupus hoţ, prins în toiul nopţii pitulându-se prin vila pe care o împărţea cu Romaniţa Iovan. Reporterul Radu Popa a intervenit în ecuaţie, luând declaraţii ambilor soţi pe când locul crimei încă n-apucase să se răcească. Ulterior, a mers cu investigaţia mai departe. Atât de departe, încât paparazzi de la Ciao l-au fotografiat sărutând-o pe gură pe Romaniţa, în maşina acesteia. Romaniţa a tăcut mâlc, însă avocatii săi au precizat că sărutul „discordiei” a fost unul de „la revedere”, nicidecum un semn de adulter, iar jurnalistul a declarat ulterior: „Cert este ca nu o voi mai întâlni niciodată pe Romaniţa, pentru a nu mai lăsa loc nici unei speculaţii”. Actualmente Radu Popa, e un bărbat politic de anvengură locală, care se defineşte astfel pe blogul personal: „Numele meu este Radu Popa, am 34 de ani şi cred în supremaţia lui Dumnezeu-Tatăl. Din 2008 sunt căsătorit cu Lilia, împreună cu care avem o fetiţă. Ea e comoara familiei”. Preşedintele PPDD Giurgiu a lucrat la „Alexandrion Grup Romania” şi a fost cununat de Marian Vanghelie la hotelul Marriott din Bucuresti. Menţionăm că Popa e un traseist politic, fiind membru PSD, înainte de a migra la PPDD.

Intrând pe blogul politicianului Radu Popa, aflăm că are şi veleităţi de poet: “Azi am fost într-o comună de câteva mii de suflete în care iarna a adus disperare, foamete şi tristeţe. Am fost împreună cu mai multi colegi de la PPDD Giurgiu şi sectorul 1. Nu ne-am dus după voturi, noi nu am întrebat pe nimeni dacă e membru PPDD sau nu. Le-am donat tuturor pâine, făină, apă plată, pături şi cizme, dar nu vreau să fac socoteli. Nu sunt bun la aritmetici, nici azi nu am înţeles de ce au tăiat 25% din salarii!? Am fost pentru că la Tomuleşti şi la Toporu, de 7 zile nici un militar, nici un civil, nici ISU şi nici SMURD nu au ajuns. La Toporu domnea o cinică descumpănire. Oamenii nu mai aveau nici apă, nici alimente la magazine, în bucătărie nu vă mai spun! Cand am plecat, Soarele ne făcea cu ochiul, deşi erau -10 grade sub O. Jur împrejur, cât vedeai cu ochii, doar zăpadă şi disperare. 1 metru de zăpadă peste mii de hectare de teren…La PNL bate vântul caliciei. Primarii galbiori, în frunte cu ciocoiul roşu de la Giurgiu, LuciAnus Iliescu, vânează iluzii bete”. Inutil de spus că din vară, investigatorul Romaniţei Iovan aspiră să se cocoaţe pe fotoliul de primar.

Gorj – Intelectualul, frate cu DD
Preşedintele filialei Gorj a PPDD este Constantin Căruntu, fost decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu şi conducător al şcolii doctorale a UCB. Intelectualul s-a declarat public fanul lui DDD: „Sunt un fan al domnului Diaconescu, am mare încredere în el. Am avut foarte multe discuţii cu profesori universitari, de la UCB, dar şi cu preoţi, interesaţi de PP-DD. Preşedintele PPDD s-a păstrat cast din punct de vedere politic, aşteptând această demnitate înaltă: „Am mai fost ofertat de alte partide, dar n-am acceptat funcţii din eşalonul doi. Am un principiu: dacă n-ai ştampila la tine nu prea ai forţă şi putere. Am văzut acest lucru şi la facultate. Am făcut şi la facultate echipe cu oameni care una spun înainte de a prelua funcţia şi alta fac după. Eu nu sunt aşa, eu am principii şi n-o să mă schimb niciodată, sunt şi în zodia Fecioară”, a declarat acesta presei locale. Căruntu e un politician controversat. În 2006 a fost cercetat penal de procurori, fiind acuzat de înşelăciune şi abuz în serviciu. Acesta a fost cercetat pentru că a încasat taxa a 600 de studenţi, deşi doar jumătate erau înmatriculaţi legal. De asemenea jurnaliştii locali susţin că politicianul e atât de avid de bani, încât a ajuns la un moment dat să presteze ca profesor 17 norme didactice.

Liderul PPDD Gorj deţine 16.500 metri pătraţi de teren în Târgu Jiu, un bloc de 7 etaje în construcţie, două case, trei apartamente, zeci de mii de euro în conturi şi acţiuni la mai multe firme. În 2001, Căruntu a fost implicat şi în scandalul celui mai fiţos local din oraş, Clubul Laguna, care a fost construit în Ansambul Monumental „Calea Eorilor”. Ca să-l poată ridica în această zonă protejată, avea nevoie de un aviz de specialitate din partea Ministerului Culturii. L-a obţinut pe baza declaraţiei că vrea să construiască sediul unei universităţi private. În loc de universitate a răsărit un local de lux.

Hunedoara – Afaceri păguboase pe banii statului
Haralambie Vochiţoiu, fost prim vicepreşedinte al PSD Hunedoara, actualmente preşedinte al PPDD, în 2008 a achiziţionat printr-o firma controlată de el, un bloc întreg. Înainte de 1989, imobilul funcţiona drept cămin de nefamilişti şi era în proprietatea Exploatării Miniere Aninoasa. După 1997 cladirea s-a depopulat, iar Exploatarea Minieră Aninoasa a fost închisă. Imobilul a trecut la Consiliul Local Aninoasa, care a încercat să-l transforme în bloc de locuinţe sociale, după care s-a răzgândit şi l-a vândut la licitaţie către SC Art Forest Company SRL Petrila, firmă controlată de Voichiţoiu cu 54.000 lei.
În calitate de şef al AJOFM Hunedoara, Hari Voichiţoiu a fost implicat în mai multe scandaluri. Presa locală titra că la începutul anilor 2000 actualul şef PPDD a cheltuit aproape 24 milioane de ron pentru stimularea angajării forţei de muncă, însă n-au fost create decât 10 locuri de muncă. Ulterior a fost acuzat că a înlesnit dirijarea unor contracte avantajoase către firma BESTJOBS S.R.L. , fără a urmări modul de îndeplinire al clauzelor contractuale, aducând astfel un prejudiciu agenţiei de peste 6 miliarde lei. Dosarul a fost pasat în anii următori între diverse instituţii judiciare.

Tulcea – Asocieri dubioase
Stelian Găvruş, liderul PPDD Tulcea este asociat într-o firmă cu Asociat cu Adrian Moldoveanu, un personaj prins cu ţigări de contrabanda de 3,5 milioane euro. La momentul reţinerii de către poliţişti, Adrian Moldoveanu era asociat cu Stelian Găvruş în firma Install Holding. Găvruş este şi traseist politic. Acesta a fost vicepreşedinte al PRM Tulcea până în 2008, când a trecut la PC, unde a fost numit preşedinte al organizaţiei judeţene, ulterior migrând la PPDD.

Suceava – Traseistul şi turismul electoral
La Suceava preşedinte e afaceristul Adrian Artene, activ în domeniul exploatărilor forestiere şi cunoscut ca traseist politic. În anul 2000, Adrian Artene a candidat din partea ApR pentru Parlamentul României, apoi a migrat la PSD, PD şi PNL. La alegerile din 2009 numele lui Artene a fost pomenit în trei cazuri de turism electoral între comunele sucevene Râşca şi Vadu Moldovei. Potrivit Centrului de Comunicare Judeţean de pe lângă IPJ Suceava, pe parcursul zilei de duminică, poliţiştii au efectuat verificări privind faptul că trei autoturisme au transportat persoane din comuna Râşca la o secţie de votare specială de pe raza comunei Vadu Moldovei.

Vâlcea – Numele preşedintelui în registrul de mită?
Numele lui Nicolae Ion, pre¬şedintele PPDD Vâlcea a fost pomenit într-un scandal jenant, în care la sediul unui afacerist local arestat şi trimis în judecată pentru dare de mită a fost găsit un caiet-agendă unde afaceristul corupt îşi ţinea evidenţa, cu lux de amănunte, a mitei date oficialităţilor locale. Printre acestea se pare că ar fi menţionat, conform presei locale şi numele actualului preşedinte al PPDD. Trebuie spus că situaţia filialelor partidului lui Diaconescu este foarte schimbătoare, chiar de la o zi la alta. Astfel, ne putem aştepta ca zilele următoare, patronul OTV să aducă figuri noi în prim planul PPDD.

Şi despre alţi lideri ai partidului lui Dan Diaconescu se ştiu lucruri cel puţin controversate. Spre exemplu, Liviu Neagu, preşedintele PPDD, Teleorman este acţionar la o firmă de protecţie şi pază abonată la banii publici. Ceilalţi asociaţi sunt cunoscuţi pe plan local ca fiind băieţii de mingi ai baronului PSD Liviu Dragnea.
La Bacău, Costică Marcu, care a fost până recent preşedinte al PPDD a fost furnizor de camere video de supraveghere pentru şcolile şi liceele Bacăului, contract în valoare de sute de mii de lei, încheiat cu „duşmanul” politic Romeo Stavarache.
La Braşov, Vasilescu Lawrentzia-Beatrice-Denisa preşedinta până nu demult a organizaţiei judeţene, soţia unui fost procuror şef al Braşovului, a fost implicată în scandalul achiziţiei unei fabrici de zahăr de la AVAS de către un apropiat al şefului poliţiei locale, care este fin al familiei Vasilescu. Pe pagina de Facebook a acesteia observăm că printre puţinele sale domenii de interes se află şi firma de lenjerie Victoria’s Secret.

Trebuie spus că situaţia conducerilor filialelor partidului lui Diaconescu este foarte schimbătoare, chiar de la o zi la alta. Astfel, ne putem aştepta ca în zilele următoare patronul OTV să aducă figuri noi în prim planul PPDD.

CITATE MEMORABILE ALE LIDERILOR PPDD:

“Recunosc că nu eram un simpatizant al postului OTV şi nici acum televizorul meu nu merge non-stop pe acest canal. Dar am realizat că Dan Diaconescu este o capacitate, un geniu, are notorietate şi a dovedit că poate. Este vânat şi împiedicat să-şi pună în aplicare planul.”(sursa: indiscret.ro)

Mihai Cilibiu, director Lukoil şi preşedinte PPDD Dolj
“Adeziunea mea la PP-DD a venit tot în urma unor rugăminţi şi tot ale unui prieten, dar este un proiect nou, înca nepangârit de oameni cu reputaţie îndoielnică, sper aşa să şi rămână.” (sursa: infoportal.rtv.net)

Medicul de familie Ştefan Stoica, preşedintele PPDD Ialomiţa
“Pe Elodia am găsit-o, este membră la Braşov, a găsit-o domnul Dan Diaconescu cînd a fost acolo. Sigur că în orice partid eu cred că, dacă nu mai există un pic de umanism , un pic de spirit comic, lucrurile se denaturează complet. Şi uitaţi-vă ce se întîmplă pe scena politică actuală unde nu mai există perspectivă, nu mai există optimism, nu mai există nici măcar glumă.Totul e foarte serios, dar, de fapt, totul e un dezastru. Eu cred că atîta timp cît ceva stîrneşte rîsul românului trebuie lăudat, chiar dacă e ceva ridicol. Problema Elodiei a preocupat mulţi oameni simpli şi i-a mai abătut de la problemele lor… Dar nu poate fi propagat în politica Partidului Poporului pentru că este un proiect media care funcţionează după alte reguli. Se încearcă, aşa, un proiect asemănător cu Elodia, cu doamna Udrea, dacă mă întrebaţi pe mine…”

medicul de familie Ştefan Stoica, preşedintele PPDD Ialomiţa (sursa
Independent Online).

“Ştiut este faptul ca masele de manevre folosite în general de partide pentru câştigarea alegerilor au un nivel scăzut de educaţie. Probabil acest lucru se şi urmăreşte şi anume, să avem cât mai puţini oameni educaţi tocmai pentru a-i manevra mai uşor.”

Ing. Iacob Puşcaş, preşedintele organizaţiei PPDD Sibiu (sursa: turnul
sfatului.ro)

“Somnul natiunii naşte monştri şi indiferenţa noastră îi hrăneşte.”

Citatul favorit de pe contul de Facebook al lui Ioan Stoica, preşedintele organizaţiei PPDD Mureş

Sursa: Romania Libera

  • Aha

    Aha